Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Περί Θρησκείας και Ελληνισμού

Διάβασα πρόσφατα ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για την ιστορικότητα του Ιησού Χριστού. Αν υπήρξε πραγματικό πρόσωπο ή όχι κτλ. Και μετά από πολλές βόλτες κατέληξα σε διάφορα άλλα site ένα από τα οποία αναφερόταν για την πτώση της Ελλάδος και τις καταστροφές των μνημείων και την αλλαγή των συνηθειών μας. Ο ερχομός του Χριστιανισμού ήταν ο πραγματικός θάνατος του έθνους των Ελλήνων.



Το 324 (Βυζάντιο), εντυπωσιασμένος απ' τους χριστιανούς, οι οποίοι δεν απαρνιούνται τον Θεό τους, ο Ρωμαίος αυτοκράτωρ Constantinus, κηρύττει τον Χριστιανισμό, ως τότε εβραϊκή σχισματική κίνηση επίσημη θρησκεία της Αυτοκρατορίας του. Εκεί που έστεκε η αρχαία Ελληνική πόλη Βυζάντιον την οποία, όπως και την Ρώμη, περιέζωναν επτά λόφοι, χτίζει τη νέα πρωτεύουσά του και την ονομάζει Nova Roma. Τότε αρχίζει η μεγάλη καταδίωξη αυτών που λατρεύουν τους Πατρώους Θεούς και η καταστροφή των αρχαίων Ιερών. Η λέξη "Έλληνας" γίνεται, στα στόματα των χριστιανών, βρισιά προς όσους επιμένουν στην παραδοσιακή λατρεία των Θεών, και εξελίσσεται σύντομα σε ποινική κατηγορία, η οποία οδηγεί σ' εκτέλεση στα χέρια των ρωμαϊκών αρχών. Οι ελληνόφωνοι χριστιανοί της Νέας Τάξεως προτιμούν να λέγονται Ρωμαίοι, και αργότερα Ρωμιοί.

Το 393, ο αυτοκράτωρ Θεοδόσιος απαγορεύει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η μεγάλη Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, περίφημο κέντρο του Ελληνιστικού Πολιτισμού, καίγεται μαζί με τα βιβλία της από έναν λυσσασμένο χριστιανικό όχλο. Αργότερα, οι τελευταίοι Έλληνες φιλόσοφοι (μεταξύ αυτών και η φιλόσοφος Υπατία που θεωρήθηκε μάγισσα διαμελίστηκε με όστρακα και στη συνέχεια κάηκε ζωντανή (βλέπε σχετική ταινία) λιντσάρονται, σφαγιάζονται ή καίγονται στην πυρά.



Τα επιστημονικά και λογοτεχνικά έργα ανακαλύπτονται και καταστρέφονται. Με αυτό το ολοκαύτωμα του μεγάλου πολυθεϊστικού Πολιτισμού των Ελλήνων, ένα σκοτεινό τέρας καταπίνει την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Χριστιανισμός, μετά από χρόνια διαφωνιών, διχάζεται τελικά, και το ανατολικό μέλος της αυτοκρατορικής θρησκείας ονομάζεται Ορθόδοξο.

6 σχόλια:

Nikos είπε...

:'-(

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος!
Μπορείς να μας πεις και τον τίτλο της ταινίας με την Υπατία;

breezer είπε...

"Agora" λέγεται η ταινία.

gay super hero είπε...

Θέλω οπωσδήποτε να τη δω αυτή την ταινία!

mahler76 είπε...

όπα τι και πώς είναι η ταινία αυτή?

Owain Glyndwr είπε...

Διάβασα με προσοχή αυτά που έγραψες (όπως και πολλά άλλα αντίστοιχα) και έχω να πω ότι τα περισσότερα είναι υπερβολές,ανιστόριτες αφηγήσεις νεοπαγανιστών που κινούμενοι από εντελώς αδικαιολόγητα εθνικιστικά (με την κακή έννοια) κίνητρα έφτασαν σ'αυτό το άκρο.Η παραποίηση και το τράβηγμα από τα μαλλιά που υπέστησαν τα κείμενα από τους "γνήσιους" Έλληνες (τους νεοπαγανιστές εννοώ) θα ήταν αστεία αν δεν ήταν τραγική.Δεν υπάρχουν λοιπόν ιστορικές αποδείξεις.
Όσον αφορά την Υπατία,τα πράγματα είναι πολύ διφορούμενα (υπάρχουν πολλές αναφορές ότι ήταν χριστινή) και συνδέεται σαφώς με την Αγία Αικατερίνη,που το όνομά της έχει την ίδια έννοια με αυτό της Υπατίας
Δεν λέω ότι δεν έγιναν και αίσχη ακόμα αλλά σίγουρα όχι όπως τα λένε οι νεοπαγανιστές,ούτε όσον αφορά τα κίνητρα,ούτε τον τρόπο,ούτε το μέγεθος.Επίσης δεν λες τίποτα για τις σφαγές των τότε παγανιστών εναντίον των χριστιανών,ούτε για την ήδη από αιώνων υπάρχουσα παρακμή της αρχαίας θρησκείας.Μάλιστα πολύ ιστορικοί λένε ότι και να μην είχε επικρατήσει ο Χριστιανισμός,θα είχε επικρατήσει άλλη μονοθεϊστική θρησκεία.
Τώρα μην μπερδεύεις την όποια αδικία νιώθεις ενάντια σε κάποιους παπάδε με τον χριστιανισμό.Ούτε να νομίζεις ότι ο αρχαίος κόσμος ήταν παράδεισος και ιδίως η αρχαία θρησκεία,δες πως τους τότε παγανιστές παπάδες τους κατασατυρίζει ο Αριστοφάνης.Δυστυχώς οι παπάδες της κάθε θρησκείας πάσχουν από τα ίδια νοσήματα (φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους)