Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

38ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2009


Η ανοργανωσιά φαίνεται εδώ και χρόνια. Έτσι και φέτος το website είναι κλειστό, οπότε περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε όταν τυπωθεί το πρόγραμμα και αν έχουμε κανά μέσω θα μάθουμε για τις τιμές των εισιτηρίων. Αυτά που γίνανε γνωστά προς το παρόν είναι τα εξής:

Η έναρξη της 38ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου και θα σηματοδοτηθεί από τη συναυλία του Μάριο Φραγκούλη, με τον οποίο θα απολαύσουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του καθηγητή Δ. Παντερμαλή.

Θεατρικές παραστάσεις:
15 Ιουλίου - Όπερα της πεντάρας του Μπρεχτ, με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιο Μάινα, Ρένια Λουιζίδου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Μάνο Βακούση κ.ά. και
18 Ιουλίου - Κουρέας της Σεβίλλης του Μπομαρσέ, από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παρτσαλάκη στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.
25 Ιουλίου - η Μήδεια του Μποστ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη με πρωταγωνιστές τους Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργο Γαλίτη, Θανάση Τσαλταμπάση, Μάνο Παπαγιάννη κ.ά.

Συναυλίες

24 Ιουλίου - Cesaria Evora

9 Αυγούστου - Αντ. Ρέμος

15 Σωκράτη Μάλαμα στο Κάστρο του Πλαταμώνα

16 Αυγούστου - Κώστα Χατζή

22 Αυγούστου - Θανάση Παπακωνσταντίνου επίσης στο Κάστρο του Πλαταμώνα

Όσον αφορά το εικαστικό κομμάτι, φέτος το Κέντρο Ψηφιδωτών θα φιλοξενήσει έργα ζωγραφικής του Σπύρου Βασιλείου.

Εφόσον το θέλει ο πανάγαθος θα μας ενημερώσουν και για το υπόλοιπο πρόγραμμα εν καιρώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: