Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά ή Ελευθερία?

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θεωρούνται ένα ιερό γεγονός, μια ευγενική προσφορά των Ελλήνων στην ανθρωπότητα και ξύσε τα αρχίδια σου.
Θυμάσαι ποιος ανέλαβε να κάνει τους αγώνες; Η Κίνα μια χώρα που απαγορεύεται να πεις την γνώμη σου αν δεν είναι σύμφωνη με αυτή της κυβέρνησης. Η Κίνα έχει διώξει τους δημοσιογράφους από τις 12 Μαρτίου 2008 από το Θιβέτ, ώστε και πυρηνική να ρίξει να το πάρουμε πρέφα μόνο από την μυρωδιά.
Εντάξει θα μου πεις: Δεν διαλέγουμε εμείς που θα γίνουν...σιγά μην μας ρωτήσουν. Δεν θα υποστηρίξω την άποψη να κάνουμε δικούς μας Ολυμπιακούς Αγώνες μιας και μια φορά το προσπαθήσαμε και κοίτα τώρα το ασφαλιστικό. Αλλά ρε παιδιά άλλο να κάνεις το χαζό και άλλο να το παίζεις μαλάκας. Είναι το ίδιο να νομίζεις ότι σε απατά και το ίδιο να τους πιάνεις να πηδιούνται στο κρεβάτι;

Δεν είναι όλοι οι κερατάδες ίδιοι. Υπάρχουν κάποιοι Γάλλοι που από ότι φαίνεται νοιάζονται παραπάνω από εμάς. Κατά την αφή της ολυμπιακής φλόγας, ένας από τους τρεις διαδηλωτές της ομάδας Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα προσπάθησε να διακόψει την ομιλία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής «Πεκίνο 2008», Λιου Τσι με συνθήματα υπέρ του Θιβέτ, ενώ στα χέρια του κρατούσε μία μαύρη σημαία με πέντε χειροπέδες να σχηματίζουν τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους .

Και πάνω εκεί που έλεγες "επιτέλους αρχίζει ο κινέζικος μονόλογος και αποκτά ενδιαφέρον", η ΝΕΤ άλλαξε πλάνο και σφυρίζοντας αδιάφορα έδειχνε μια τα αρχαία, μια τον κόσμο, λίγο τους επισήμους μέχρι η αστυνομία να "συμμαζέψει". Μα να σου φέρνουν την AGB στο πιάτο και να δείχνεις τις πέτρες; Όπως και να έχει αυτό το ασήμαντο γεγονός που η Ελληνική δημόσια τηλεόραση που πληρώνω εγώ (ο κινέζος κάνει τον κινέζο) αποφάσισε ότι δεν πρέπει να μου δείξει τίποτα από τα γεγονότα αλλά ούτε να πει και μια κουβέντα στο δελτίο ειδήσεων. Οπότε διάλεξε: CNN ή youtube ή κανα blog μπας και μάθεις τα γεγονότα. Ευχαριστώ Ελληνική δημοκρατική τηλεόραση.


Η οργάνωση "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα" RSF) δήλωσε:
«Αν η ολυμπιακή φλόγα είναι ιερή, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ακόμη περισσότερο. Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε την κινεζική κυβέρνηση να αποκτήσει την ολυμπιακή φλόγα, ένα σύμβολο ειρήνης, χωρίς να καταγγείλουμε τη δραματική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, λιγότερο από πέντε μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων». Όπως προαναφέρθηκε, μεταξύ των τριών πρωταγωνιστών του επεισοδίου, ήταν ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Ρομπέρ Μενάρ, ο οποίος μάλιστα χθες Κυριακή, τιμήθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής. «Η μεταχείριση που επιφυλάσσεται στην Κίνα σ' αυτούς που εκφράζονται ελεύθερα, η λογοκρισία που επιβάλλεται στον Τύπο και η συσκότιση των ειδήσεων σχετικά με το Θιβέτ, καλούν σε μια τέτοια κινητοποίηση. Όλα τα μέσα είναι καλά σήμερα για να καταγγελθούν οι σοβαρές παραβιάσεις των θεμελιωδών ελευθεριών στην Κίνα. Διαδηλώνουμε κάθε φορά που το μπορούμε», σημειώνει η RSF στην ανακοίνωσή της και προσθέτει:«Από τις 12 Μαρτίου 2008, οι δημοσιογράφοι απαγορεύεται να μεταβαίνουν στο Θιβέτ και διώχνονται από τις γειτονικές επαρχίες. Η καταστολή των διαδηλώσεων των Θιβετιανών διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών».

Τα πραγματικά βόδια είμαστε εμείς. Το σκέφτηκες πριν το πεις: «Η κυβέρνηση καταδικάζει κάθε απόπειρα παρέμβασης στην καθιερωμένη τελετή αφής της φλόγας, πολύ περισσότερο όταν εμπεριέχει πράξεις που δεν έχουν καμία σχέση με το ολυμπιακό πνεύμα», δήλωσε ο "αναπληρωτής Ρουσόπουλος" Ευάγγελος Αντώναρος.

Η αλήθεια είναι ότι ένα πανό της coca cola θα ταίριαζε περισσότερο στο ολυμπιακό πνεύμα από ένα πανό για το Θιβέτ. Το απόγεμα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τίμησε την coca cola την VW και άλλους μεγάλους χορηγούς.

Εντομεταξύ η Κίνα ως γνωστό έχει κομμουνιστικό καθεστώς. Έτσι λοιπόν μέλι στάζει το στόμα της Παπαρίγας όταν μιλάει για Κίνα. Τέτοια καύλα: "Ποιοι, ανεξάρτητα από την ανάγκη σεβασμού των ανθρώπινων και θρησκευτικών δικαιωμάτων σε όλη τη Γη, και βεβαίως και στην Λαϊκή Κίνα, σύμφωνα όμως πάντα και με τους νόμους και ιδιαιτερότητες της, οργάνωσαν μια τέτοια ενέργεια; Μήπως οι Αμερικανοί και η «Νέα τάξη», έντρομοι από την άνοδο της «κίτρινης Υπερδύναμης», και ορεγόμενοι το τεράστιο οικονομικό δυναμικό και πλουτοπαραγωγούς πόρους της απέραντης χώρας, ετοιμάζονται για τίποτε «πορτοκαλιές επαναστάσεις» και ξεσήκωμα «αντιφρονούντων» εκεί, εν όψει των Ολυμπιακών του Πεκίνου;". Όλοι την φθονούν την Κίνα και θέλουν το κακό της. Οι Αμερικανοί περισσότερο! Δηλαδή έλεος, μια φορά που δεν κάνανε τίποτα οι Αμερικανοί και αμέσως να τους κατηγορήσετε; Ξεκολάτεεεεε σας πήρε η κατηφόρα...

ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιεί το αμίλητο νερό. Δεν είδαν τίποτα...

Είναι μόλις η επόμενη μέρα του γεγονότος, η 25η Μαρτίου, που γιορτάζουμε την επέτειο της ελευθερία μας. Γιορτάζουμε την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού και ταυτόχρονα να καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτών που θέλουν να αποτινάξουν τον Κινέζικο ζυγό και ζητούν ελευθερία. Δεν βάλανε φωτιά στον άγνωστο στρατιώτη, δεν κόψανε το ρεύμα, δεν κλείσανε τα διόδια. Βγήκαν στους δρόμους του Θιβέτ και διαδηλώσανε, προσπαθήσανε να έχουν την προσοχή από τα διεθνή ΜΜΕ. Δεν φτάνουν 60χρόνια κινέζικης κατοχής; Πρέπει να γίνουν 400 για να έχουν δίκιο; Τελικά μήπως δεν γιορτάζουμε την ελευθερία την 25η Μαρτίου αλλά τον μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Και ο μπακαλιάρος όμως έχει την τέχνη του. Η σκορδαλιά είναι το βασικό. Μην βρομίσεις τον τόπο με ψαρίλα και σκορδίλα. Τρώγε τα σκόρδα αλλά προσπάθησε να το κρατήσεις κρυφό. Ψώνισε από άλλο μανάβη, αγόρασε αρώματα ώστε να φαίνεσαι αριστοκράτης. Μην σε πάρουν πρέφα ότι βρόμας σκόρδο θα σε κάνουν όλοι πέρα. Αν μυρίζεις όμορφα ακόμα και χωριάτης να είσαι δεν τους νοιάζει.

Συλλογή Υπογραφών κατά της βίας στο Θιβέτ

5 σχόλια:

Ιδομενέας είπε...

Φοβερό κειμενο... Έυγε.

Φυσικά απο την ελληνική τιβί δεν ακούσαμε τίποτα.

Εκτός αυτού, η Κίνα έρχετε πρώτη στην θανάτωση ζώων for their fur. Φυσικά αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, γιατί όχι απλά σκοτώνουν άπειρα ζώα, αλλά τα γδέρνουν ζωντανά. Θα σου έδινα λίνκ, έχει στο tube, αλλά δεν είμαι τόσο κακός.

Καληνύχτα!

Aviator είπε...

Πολύ καλό το ποστ σου.. μου άρεσε και ο τρόπος παρουσίασης αλλά και η αντικειμενικότητα που το διέκρινε.

Γιαυτό εγώ δεν βλέπω tv... έχεις διαβάσει το βιβλίο "1984" εκεί παρατίθενται πολλές έννοιες με την πραγματική - αντιφατική τους έννοια.

"Υπουργείο Παρα-παιδείας", "Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης"... κάπως έτσι είναι και η πραγματικότητα..

Είδωλο είπε...

μαλλον δεν εχεις καταλαβει, τσαμπα κατηγορεις τις πετρες και την ΝΕΤ
Σαμπως ο Τσοκλης δεν εκανε κοτζαμαν καριερα ζωγραφιζοντας πετρες?
Σε παρακαλω γιατι τις υποτιμας ετσι?
Στο κατω κατω ειναι ελληνικες, προτιμας να μιλησουμε γι'αυτες του Πεκινου?
εξου και το βρες Πετρα να κρυφτεις
Ανοιξε Πετρα
Ασπρη πετρα ξεξασπρη...
Καθως και το γνωστο μοντελο Πετρουλα Κωστιδου.

Νομιζω οτι εχω εξαντλησει καθε επιχειρηματολογια.

Dr. Feleki είπε...

Ειπε τετοια παπαρια ο Ρουσσοπουλας; Καλα μεγιστος παπαρας αλλα δεν το περιμενα ουτε καν απο αυτον. Απο την Παπαρηγα περιμενω τα παντα. Μεχρι και να παρει πιπα στον Κινεζο στεγνα.

Αλλωστε μιλαμε για ενα κομμα που μου θυμιζει την αντιπροσωπεια που συνεχιζει να δουλεύει ενω το εργοστασιο εκλεισε... ΚΚΕ κι αντιδια μπλε... Ελλαδα, 2008.

Οσο για τους Ολυμπιακους; Οτι κι αν πουμε, ότι κι αν γραψουμε λίγο ειναι. Παει το αρχαιο πνευμα , το γνωστο αθάνατο, το ξεπαρθενεψαμε κι αυτο ελεω συμφεροντων...

breezer είπε...

@Ιδομενέα Thanks man. Τους ανθρώπους θα αρχίσουν να γδέρνουν, στα ζώα θα κολλούσανε;
@Aviator Το "1984" Δεν το έχω υπ'όψιν.
@x-ouranou Δεν κατάλαβα τίποτα αλλά με τον τρόπο σου μάλλον έχεις δίκιο :)
@Βρασίδα Δεν έμεινε κανένας να υποστηρίξει την αντικειμενικότητα του ΚΚΕ. Για μια ιδέα ζούνε αυτοί. Το θέμα είναι ότι έχουν κοινό.